Запознайте се с Димитър Иванов - Капитана

Димитър Иванов е куклен актьор по професия, но за разлика от колегите си, е единственият вентрилоквист в България. „Да си вентролог означава, най-просто казано, да можеш да говориш с устните, без да си движиш устата. Всъщност това е доста по-комплексно”, каза кукленият актьор в ефира на "Здравей, България".

Интересът му към говорещите кукли се появил, след като гледал видеа на известния вентролог Джеф Дън. Димитър започва да се обучава онлайн вкъщи, но като куклен актьор успява много лесно да усвои техниките на вентрилоквизма. "Курсът ти дава само една бегла представа за какво иде реч, а всъщност основната работа е след това - сам пред огледалото, сам с куклатата, постоянно пътуваш с колата, въртиш, репетираш, учиш се да говориш на ново. Дишането е много важно, насочване на вниманието между актьор и кукла, гласовите характеристики, лип контролът е нещо, което максимално ти позволява да не си движиш устните", каза още Иванов.

Японец сключи брак с холограма (ВИДЕО)

Така, след много практика, се ражда идеята за неговия нов най-добър приятел Бай Тъньо - куклата, с която той представя своето шоу, е изработена от негова близка приятелка сценограф, която скицира и визуализира образа. "Зад персонажа и името се крие събирателен образ на извадка от българското общество - чичковци пред блока, които все хулят", заяви кукленият актьор.

Изтеглиха от пазара говореща кукла, можела да шпионира

"Характерът” на бай Тъньо е доста интересен. "Репетираме много - заедно сме по 6-7 часа. Пред огледалото се записваме постоянно", споделя още Димитър Иванов.

Репортер: Дилян Калчев

Целия репортаж гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.