Акцията е за противодействие на разпространението на наркотици и осъществяването на грабежи

Акция и арести в Бургас. Задържани са осем души за кражби и разпространение на дрога.полицията намерила и иззела вещи, а арестуваните не могли да обяснят откъде ги имат.

Акцията, започнала рано тази сутрин, е насочена и срещу грабежи и кражби от търговски обекти и частни домове в бургаския квартал "Победа". Повечето от задържаните са с богато криминално минало, а при претърсванията са иззети много вещи, които вероятно са част от плячката на обирите.

Според разследващите, голяма част от вещите са придобити по време на обири на офиси и домове в квартала, както и при нападения на случайно преминаващи през него.

Иззеха 18 кг дрога при спецакция в Русенско (СНИМКИ)
 
"Освен множеството мобилни телефони,телескопични палки, хладно оръжие, велосипеди, битово имущество, авто навигации има и други вещи,за чиито произход задържаните не могат да дадат адекватни обяснения", каза говорителят на ОД МВР-Бургас Цветелина Рандева.

Както обикновено в квартала никой не знае за престъпната дейност на задържаните, нито е чувал за акцията.

Срещаме и хора, които с облекчение посрещат новината за акцията, тъй като са потърпевши от действията на задържаните. Молят обаче да скрием лицата им ,защото се страхуват.

Материалите от акцията са предадени на Районната прокуратура в Бургас.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.