То ще бъде във вторник, 3 декември

Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика допусна до изслушване в пленарна зала и двамата кандидати за антикорупционен шеф, съобщава БГНЕС. Изслушването ще бъде във вторник, 3 декември, от 9 часа в зала „Запад" на парламента.

След разглеждане на документите на двамата кандидати за шеф на КПКОНПИ – депутатът Симеон Найденов от ВОЛЯ и сегашният главен прокурор Сотир Цацаров, ресорната комисия установи, че те са представили необходимите документи и двамата отговарят на законовите изисквания.

Сотир Цацаров предлага по-лесен начин за подаване на сигнали за корупция

„Допускаме до изслушване Симеон Найденов и Сотир Цацаров. След изслушването ще дадем мотивираното си решение на депутатите", обясни процедурата председателят на парламентарната комисия Борис Ячев.

Той разясни как ще протече публичното изслушване на кандидатите. „Вносителите ще представят своите предложения в рамките на 2 минути. Кандидатите имат по 15 минути, за да представят концепцията си за работата и също така ще трябва да отговарят на въпроси от залата", поясни Ячев.

Изслушването за шеф на КПКОНПИ ще бъде през декември

Номинацията на Сотир Цацаров за поста е на ГЕРБ и „Обединени патриоти”. Обвинител номер едно внесе в парламента във вторник своята концепция, в която предлага нов структурен модел и правилник за работата на комисията.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.