Инцидентът стана посред бял ден

Обвинение за умишлено убийство ще бъде повдигнато на 19-годишния младеж, който уби с нож свой връстник в Шумен. Инцидентът стана посред бял ден. След като наръгал младежа, извършителят избягал. Полицията го издирваше няколко часа, но го задържа, предаде БГНЕС.

Според полицията жертвата и извършителят не се познавали. Мотивът за посегателството все още не е ясен.

Намушканото момче и негов приятел се спускали по улицата, когато срещнали свой връстник. След размяна на реплики, той извадил нож и наръгал младежа. След това побягнал.

19-годишен уби свой връстник в Шумен (ВИДЕО)

„Извършителят беше абсолютно неизвестен – няма свидетели, няма други хора, които да са видели нещо. Раненото момче стигнало до болницата, но по-късно издъхнало от кръвозагуба”, заяви ст. комисар Ялчън Расим, директор на ОДМВР-Шумен. Три часа по-късно полицаите хващат предполагаемия извършител.

„Извършени са претърсвания в дома му, където са намерени вещи, предмети и дрехи, които са съотносими към извършеното престъпление”, поясни Расим. Сред предметите и е ножът, с който е наръгана жертвата.

„Това е 19-годишен младеж, който е привлечен като обвиняем и е разпитан. По време на разпита той си признава за деянието”, каза и окръжният прокурор Маргарита Георгиева.

Обвинението срещу 19-годишния шуменец ще бъде за умишлено убийство. За такова престъпление законът предвижда затвор от 10 до 20 години.