Мъжът я спасил няколко месеца по-рано

Неочакван новогодишен гост. В камината на семейство Петрови в Стара Загора, попада малко кукумявче. Същото, което преди няколко месеца мъжът, който е ветеринар в спасителния център за диви животни, сам е излекувал. Семейството определя случката като невероятен късмет.

„Значи кукумявчето беше свряно тук в ъгълчето като камината е изстинала през нощта. Тя най-вероятно е паднала сутринта, може би около 6-7 часа”, смята д-р Руско Петров.

Неочакваният гост идва в последния за 2019-та година ден. Забелязва го малкият Симеон

„Тя е била вътре в пепелта, после мама я е изплашила и се е качила много нагоре на някаква ламаринка и се е страхувала.  Ние дойдохме и я извадихме”, разказва детето.

А кукумявчето д-р Петров е захранил и излекувал през пролетта в центъра за спасяване на диви животни, от където е пуснато в природата.

„Ами необяснимо понятие просто. Да падне точно в моя дом и въпреки това да падне кукумявче, което е минало през спасителния център с пръстенче и така нататък. Това наистина е чудо”, коментира ветеринарят.

„Така че бях супер щастлив, че кукумявка, която сме приели на 22-ри май тази година, доотгледали сме я, освободили сме я, след това  се е върнала отново в моя дом. Това е истинско щастие”, казва още д-р Петров.

А кукумявките не носят лош късмет, каквото поверие има.

„Това е само един мит, който бабите и дядовците разказват на своите внучета и правнучета”, смята той.

Поличбата идвала от там , че преди години, когато е нямало електричество и когато почине човек трябвало къщата и гробът да бъдат осветени, а там се появявали кукумявки.

А в спасителния център в Стара Загора, в първите дни на годината помагат на лебед, качулата сова и за спасяването на черен лешояд.