В нощта на посегателството вероятно един и същи мъж е направил опит да запали още един обект в същия район

Пицария в столичния квартал „Младост“ беше опожарена дни преди настъпването на Нова година. Направен е опит за палеж и на друго заведение в района. Извършителят вероятно е един и същ и осъществил всички посегателства, включително и палеж на кола, в рамките на часове.

Подпалиха над 200 автомобила в Страсбург в новогодишната нощ (ВИДЕО)

 

В ефира на „Здравей, България” собственичката на пицарията Янка Зоева каза, че полицията издирва извършителя. Лицето му ясно се виждало на записите от охранителните камери и в двата обекта, на които „драснал клечката”. Потърпевшата предполага, че престъпникът е пироман. За да опази собствеността си от последващи посегателства, жената поставя дори физическа охрана пред заведението си.

 

“Вижда се цялото лице, със шапка на бейзболист, с някакъв гащеризон. Фактът, че има и други палежи един след друг, ми говори, че просто това е пироман, който е решил да си прави шоуто. Най-малко 4 и три поне паркирани коли с газови уредби, точно до заведението. Просто, това е, благодаря на господ, че нещата са стигнали до тук. Просто моментът, в който е дошла пожарна ,е била границата да започне пожарът вътре в заведението, където щеше да бъде малък армагедон”, разказва Янка Зоева, собственик на опожарената пицария.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.