В обитаваната от него къща са открити порнографски материали

63-годишният френски гражданин, обвинен в блудство с малолетни момичета, остава в ареста. В обитаваната от него къща в балчишкото село Царичино са открити порнографски материали с трите момичета. Децата са на възраст 10 и 11 години.

От къщата, която чужденецът обитава под наем, са иззети фотоапарат, лаптоп и две запаметяващи устройства. Няма данни да е ползвал телефон. Няма и интернет, но пътува постоянно.

Задържаха 63-годишен французин за блудства с три момиченца

„От извършените действия по разследването са били събрани доказателства, сочещи, че през периода от време от около 24 декември 2019 до 9 януари 2020 г., в дома си в село Царичино, област Добрич, обвиняемият е извършвал блудствени действия по отношение на посочените деца”, заяви Свилена Костова от Окръжна прокуратура – Добрич

Французинът живее в Царичино от юли 2018 г. без адресна регистрация у нас. Първо се запознава с родственици на децата, които се грижат за домакинството му, а в края на миналата година - и със самите момичета. Майката на едно от децата застана пред камерата на NOVA.

„Вземал й е дрехи, ядене. Той е посягал към гърдите на дъщеря ми. Детето ми каза, всичко разказа и ние казахме на полицията”, коментира Райна Катева, майка на 11-годишното момиче.

Чужденецът има криминално досие във Франция за отвличане на малолетно лице и подкуп на непълнолетно, но досега не е осъждан. Пред разследващите споделил, че преди пенсионирането си е работил във ведомствено издание в Лион.

Разследването по случая продължава, изискани са официални данни от френските власти за обвиняемия, а социалните служби в Балчик са уведомени за пострадалите деца.