Близо 700 гости обаче остават под карантина

Още три малки групи от гостите в хотела в Тенерифе, поставени в изолация заради коронавируса, го напуснаха днес с микробуси, на четвъртия ден от карантината, а най-малко двама души бяха забелязани да напускат с линейки, предаде БТА. Близо 700 гости обаче остават под карантина.

Засега не се знае къде са били отведени и дали хората, напуснали с линейки, имат симптоми на коронавируса.

Българите, блокирани в хотел в Тенерифе, вече могат да си тръгнат

Местното правителство на Канарските острови разреши вчера на 130 от гостите да напуснат хотела, който бе поставен под карантина, след като коронавирусът бе диагностициран там в четирима италиански туристи, но останалите гости не показаха симптоми на заразата.
Здравната служба на островите съобщи, че с организацията на извеждането на гостите от хотела е натоварена полицията, която не пожела да коментира ситуацията.

ПОД КАРАНТИНА: Туристи са блокирани в хотел в Тенерифе, сред тях и българи (ВИДЕО+СНИМКИ)

Общият брой на активните случаи на коронавирус в Испания днес нарасна на 32, огромната част от които свързани с Италия - европейската страна най-силно засегната от заразата.

Специално за NOVA: Говори българката, блокирана в хотел в Тенерифе

"Всички (заразени), освен един, се намират в добро здравословно състояние", заяви Фернандо Симон, директор на Центъра за координация и извънредни ситуации в здравеопазването към здравното министерство на Испания.

Българката, блокирана в хотел в Тенерифе: Седим заключени и чакаме информация