Има евакуирани семейства

Лошото време продължава да измъчва цяла Северна Италия. Заради прииждащи реки беше затворена магистралата „Бренеро” в двете посоки между Болцано и Сан Микеле. Железопътната линия Бренеро също е затворена. Между Мале и Тренто, близо до Клес, свлачище се удари в коловозите, спирайки се във влак. Заради наводнението в Исарко Гражданската защита е приканила жителите на Киуза да не излизат на улицата и да стоят в горните етажи на къщите, а в Егна някои семейства са евакуирани. Под сериозно наблюдение е река Сарка в Трентино, пише БГНЕС.

Десетки жертви на наводнения в Афганистан

Местните власти ще разширят периметъра на извънредното положение, което беше обявено през последните дни за Веронезе.

Трагедия се е разиграла в къмпинг в Марина ди Маса, ударен от вихрушка. Дърво паднало върху палатката, където били 3-годишно момиченце и 14-годишната му сестра. По-малкото дете загинало на място, а сестричката му - часове по-късно в болницата.

Избледняват надеждите за откриване на 38-годишния гъбар Андреа Галимберти, отнесен от поток в езерото „Делио”. Издирването е прекратено вчера поради лошото време и възобновено тази сутрин, но до момента без резултат.

Минувачи откриха в гората на Вале д'Инферно 47-годишен мъж, ударен от мълния, но жив. Жена, паднала в река Омброне в Прато, е спасена от екип пожарникари. Тя се озовала във водата, докато се опитвала да спаси кучето си.

Четири жертви на наводненията в Североизточна Турция

Днес лошото време е обхванало цялата северна част на Италия. Дъжд и градушка заляха Вербано и Торино, докато в Сестриере валеше сняг на 2 400 метра надморска височина. Градушки имаше и в провинция Бергамо.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.