В ход е спасителна операция

Най-малко 134 автомобила са участвали в поредица от катастрофи в Япония във вторник, след като снежна буря удари участък от магистрала. Има поне един убит и дузина ранени в предизвикания хаос. 

Автобус катастрофира и увисна от мост в Ню Йорк

Катастрофите са станали на автострадата "Тохоку" в северната префектура Мияги около обяд местно време, на участък от път с дължина около 1 км, заявиха от японското правителство.

Снимка: БТА

Властите бяха наложили ограничение на скоростта от 50 км/ч., след като силен снеговалеж намали рязко видимостта, но това не беше достатъчно, за да предотврати бедствието.

СДВР показа най-тежките катастрофи в София за 2020 година (ВИДЕО)

В настъпилите катастрофи са били засегнати около 200 души, като 12 от тях са изпратени в болница, съобщи Агенцията за управление на бедствия на Япония.

Снимка: БТА

Спасителните операции са в ход, каза пред репортери главният секретар на кабинета Кацунобу Като, след като 200 души бяха хванатi в капан в премазаните автомобили.

Кола за скрап след катастрофа с безпризорен кон (ВИДЕО)

Снимка:БТА

През последните седмици в части от Япония се наблюдава необичайно обилен снеговалеж.

Заледяване е една от причините за верижната катастрофа в София

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.

Източник: БНР