Шофьорът е задържан и с повдигнати обвинения

17 пакета с над 4,7 кг марихуана са открити в тайник в резервоара на автомобил на МП „Гюешево”, съобщават от Агенция „Митници”.

В неделя автомобил с косовска регистрация е селектиран за проверка. Шофьорът, който е гражданин на Северна Македония, заявил, че преминава през България транзитно, като крайната му дестинация е Турция.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В хода на проверката митническите служители са демонтирали задните седалки на автомобила и са намерили специално пригоден тайник в резервоара. В него са открити пакетите. При извършения полеви наркотест съдържащото се в тях вещество е реагирало положително на коноп (марихуана).

Шофьорът е привлечен като обвиняем за пренасяне на наркотични вещества. Задържан е за 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. За подобно престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Към настоящия момент е установено, че обвиняемият е осъждан в Северна Македония. Предстои Окръжната прокуратура в Кюстендил да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.