Групата е изработила най-малко 70 фалшиви документи

Френските власти са разбили миналата седмица престъпна мрежа, предоставяла фалшиви френски, белгийски, швейцарски и испански документи на наркотрафиканти и на бегълци от правосъдието, предаде Франс прес, като се позова на полицейски източник.

В петък са повдигнати обвинения на шестима души, като трима от тях са временно задържани.
За по-малко от година престъпната групировка е произвела най-малко 70 фалшиви френски, белгийски, швейцарски и испански документи (паспорти, лични карти, шофьорски книжки), които са продавали средно за по 1500 евро, заяви пред Франс прес Ксавие Делрю, ръководител на Службата за борба с незаконната имиграция и с експлоатацията на чужденци без документи.

Разследването на престъпната мрежа е започнало през юли миналата година след разкриването на случай с незаконно сдобиване с лична карта, който е дал възможност на властите да се доберат до един от фалшификаторите. След няколко месеца работа са били разкрити всички членове на престъпната мрежа.

Сред клиентите на мрежата, сдобили се с фалшиви документи, има наркотрафиканти и поне двама бегълци от правосъдието, които също са се занимавали с трафик на наркотици и са били задържани съответно през октомври миналата година и през февруари.

Източник: БТА