Имената да кандидатите ще станат ясни до 10 дни

ДПС по-скоро ще има собствена кандидатура за президент и вицепрезидент. Това каза Халил Летифов, зам.-председателят на Движението за права и свободи в ефира на „Събуди се". 

„Имената на кандидатите ни ще станат ясни до 10 дни. От утре всъщност трябва да приключи заседанието на нашите разширените областни съвети и те да предоставят информация как виждат поведението на движението. След това Оперативното бюро ще вземе решение за кандидатпрезидентската двойка на ДПС", каза още Халил Летифов.

Правосъдният министър: Решението на Герджиков ме изненада

На въпрос какво ще прави ДПС при балотаж между Радев и Герджиков, Летифов заяви, че партията ще избере този, който може да обедини нацията. „Мисля, че г-н Румен Радев продължава да убеждава обществото, че той не е обединител", поясни Летифов. 

„Ще ви припомня, че миналия септември имахме декларация за откриването на есенната сесия на 44-ото Народно събрание, където председателят Мустафа Карадайъ поиска да се оттеглят както президента, така и премиера. Причината бе, че и двамата са част от проблема, а не от решението  му. Една година по-късно виждаме, че политическата криза е факт", коментира Летифов.

Повече гледайте във видеото.