Битката за супер купата е най-гледаното телевизионно спортно събитие в Северна Америка

Грандиозно шоу и драматична победа във финала на американския Super Bowl. Трофея грабна отборът Лос Анджелис Рамс с победна серия в последната минута. Традиционно битката за супер купата е най-гледаното телевизионно спортно събитие в Северна Америка.

За доброто настроение на зрителите се погрижиха звезди като Доктор Дре, Еминем и Снуп Дог. Финалът беше открит от американския актьор Дуейн Джонсън – Скалата. Между полувремената спектакълът продължи с музика и с рапъра Еминем. След края на изпълнението си, Еминем коленичи в знак на протест срещу расовата агресия. На сцената излязоха още Снуп Дог, д-р Дре и 50 cent.

Билетите за Super Bowl - с космически цени

По трибуните пък се бяха настанили плеяда суперзвезди от Холувуд. Сред актьорите на стадиона беше и българската актриса Мария Бакалова. Именно отборът, подкрепян от българката – ЛА Рамс, стигна до трофея с 23 на 20 срещу Синсинати Бенгалс.

Среданата цена на билетите за финала достигна 10 хиляди долара. Затова и много от феновете на "овните" празнуваха успеха извън стадиона. И докато победителите ликуваха, загубилите потънаха в скръб. Super Bowl предизвика реакции и у нас.

 „Честно казано още не съм си лягал, гледах целия мач. Всичко беше изключително“, казва Константин Чалгуров, който когато не гледа американски футбол, го практикува.

Въпреки че американският футбол не е сред най-популярните в Европа, у нас има действащо първенство. И много ентусиасти, желаещи да вкусят от спорта.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.