Запознайте се с едни от най-популярните изпълнители на този стил

Около 3300 години след времето на Тутанкамон, един нов и модерен уличен танц, кръстен на фараона, напомня за неповторимия Египет. Така нареченият тутинг имитира изправените пози на древните египтяни, познати от рисунки и релефи на хиляди години.

Кой изработва най-зловещите бижута в света (ВИДЕО)

Безспорни звезди в този стил са италианската група „Urban Theory”. Благодарение на уникалните си танци те имат над 18 млн. последователи само в TikTok и още много – в останалите социални мрежи.

„Моцарт на сирената”: Какви са тайните на един от най-добрите майстори в света (ВИДЕО)

Членовете на танцовата трупа споделят, че тренират по минимум пет часа всеки ден, за да постигнат перфектните движения. Едно от най-забележителните им изпълнения е спектакълът „Какво странно пиано” – своеобразен хенд балет по музика на Моцарт. Клипът има повече от 100 млн. гледания в мрежата.

Още за групата и уникалните им танци гледайте във видеото. То е част от любопитните истории в предаването „Евромакс” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка събота от 11:30ч. и сряда от 14:30ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.