При инцидента в четвъртък пострада машинист

Пожар избухна в бързия влак София-Варна. Инцидентът стана около гара Каспичан в четвъртък вечер. Изпепелени са два от общо четирите вагона. Благодарение на бързите действия на служителите на БДЖ 40-те пътници във влака бяха евакуирани навреме.

Влакът София – Варна се запали, има пострадал машинист (ВИДЕО)

В нощта на инцидента в един от вагоните пътува Петя Петрова.

„Всички тръгнаха да слизат. Усетих миризма. Човекът до мен даже спеше”, сподели жената.

Един от машинистите успява да откачи запалените вагони, а след това пътниците са евакуирани. Той е единственият пострадал.

„Пътниците са били общо 40. След адекватната реакция на персонала те са били отвозени по направление”, обясни инж. Димитър Димитров, директор „Пътнически превози” - Горна Оряховица.

Върбан Петков е пожарникар. Той обаче не е бил на работа, а е бил пътник във влака.

„За мен е най-важното, е че работеше аварийната спирачка. Ако тя не беше сработила, нещата щяха да бъдат по друг начин. Това, което видях вчера, беше за пример – млади хора, които не избягаха от кризисната ситуация помогнаха на възрастните”, обясни той.

Работи се по няколко версии какво е предизвикало пожара.

„По данните на пътниците най-вероятно става въпрос за техническа неизправност, тъй като по време на движение се е чул пукот и са видели дим”, обясни комисар Иван Иванов, директор на РДПБЗН-Шумен.

Освен техническа неизправност, не се изключва възможността огънят да е тръгнал от цигара.

„Има случаи, в които пътниците пушат тайно в тоалетните”, каза Христо Иванов – управител на БДЖ „Пътнически превози”.

Работата по случая продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Шумен.

 

Повече по темата гледайте във видеата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.