Каква е причината за посегателството

Инцидент в столичния градски транспорт. Зрител на NOVA изпрати видео, на което се вижда как шофьор на автобус 285 агресира и посяга на пътник. По думите на жената, срещу която е насочена острата реакция, ситуацията възникнала, след като направила забележка на шофьора, че пуши в превозното средство.

Конфликтът между Любов Петрова и мъжа зад волана започва още в понеделник. На забележката ѝ той отговорил, че няма как пътниците да усетят миризмата, защото прозорецът бил отворен. Жената си замълчала. В сряда обаче дамата отново се качила в автобуса, шофиран от същия мъж. Отново усетила миризма на цигари и пак направила забележка. Водачът ѝ отговорил, че може да се качи на метрото или да си повика такси.

Трима маскирани пребиха с лопата и ограбиха мъж в Монтанско (ВИДЕО)

„Казах му, че ще го запиша и извадих телефона. Тогава той заплаши, че ще счупи телефона ми”, спомня си Петрова. По думите ѝ водачът станал и ѝ посегнал, докато автобусът се движел.

Инж. Кирил Пасков от Столичния градски транспорт заяви в ефира на „Здравей, България”, че подобно поведение е недопустимо и поднесе извиненията си на потърпевшата. Той уточни, че шофьорът сам се свързал с ръководството и признал, че е направил грешка.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.