Разказва „Дойче Веле”

Остров Сал е една от най-атрактивните дестинации в Кабо Верде. В „Кейп Фрут” националното ястие на Кабо Верде – Качупа, се приготвя по нов начин.

Обикновено се приготвя с месо и риба. Но фокусът в „Кейп Фрут” е върху вегетарианската храна, затова главният готвач се осмелява на нещо ново. Първо запържва лука, а след това добавя смес от царевично брашно, боб и нахут. Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Истории от света” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка неделя от 21:25 ч. и четвъртък от 14:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Ина Григорова