Първоначално бе наложено наказание „доживотен затвор без замяна“

На 20 години затвор бе осъден мъж за умишлено убийство в Борисовата градина, съобщиха от Софийска градска прокуратура. Престъплението е извършено на 26.11.2019 г. 

Тялото на убития беше открито близо до "Спортна София" в Борисовата градина, срещу входа на спортния комплекс. "Нанесени са му били множество прободно-порезни и порезни наранявания с нож в областта на шията и гръдния кош. Деянието е извършено с особена жестокост, изразяваща се в безчовечно отношение към жертвата, изключителна ярост, ожесточение и садизъм", съобщават от пресцентъра на държавното обвинение. 

Доживотен затвор за жестоко убийство в Борисовата градина

Първоначално магистратите от Софийски градски съд признаха за виновен М. А. по повдигнатото обвинение и му бе наложено наказание „доживотен затвор без замяна“. Присъдата бе обжалвана на по-горна инстанция. Софийски апелативен съд измени наказанието на „лишаване от свобода“ за срок от 20 години при първоначален строг режим на изтърпяване.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.