Как го предпочитат италианците

Спагети „Але вонголе”. Кой е най-добрият начин за приготвянето на класическата италианска паста с миди? Журналистите от „Дойче веле” разказват защо традиционната гозба трябва да бъде опитана точно във Венеция.

Къде и как се произвежда най-качественият зехтин в света (ВИДЕО)

Главният готвач Рафаеле дел Пан споделя тайните на пастата с морски дарове. В ресторанта, в който той работи, ястието се приготвя от 300 години и многократно е усъвършенствано. За рецептата са необходими само няколко съставки. Ще ви трябват миди, магданоз, бяло вино, зехтин и спагети.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Калина Петкова