Да се обсъди какви са последиците от включването на български политици в списъка на "Миротворец", призова депутатът от ПП-ДБ

„Прекратяването на концесията за пристанището „Росенец” е поредната стъпка към влизането на България в шенгенското пространство. След „Капитан Андреево” (скандалът за „Златния гьол”) това е втората много важна стъпка за приемането ни в Шенгенското пространство. Тя е задължителна с оглед постигане на поставените цели от правителството. Тази стъпка трябва да бъде направена”. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Любен Иванов в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Той прогнозира, че може да се стигне до съд по казуса с предсрочното прекратяване на концесията.

Радев: Предложението за „Росенец" - кризисен пиар или корпоративни апетити

Относно критиките на президента Румен Радев, който определи идеята за разтрогване на концесията като кризисен пиар или корпоративни апетити, Иванов каза, че държавният глава трябва да отговори дали самият той няма корпоративни интереси в неговата позиция. „И второ – кога ще прекрати своето шизофренично отношение към евроатлантическата ориентация на България”, заяви депутатът.

Относно украинското издание "Миротворец", което включи и български граждани в списък с „врагове на Украйна", Иванов каза, че трябва да се обсъди и да се види защо български политици са попаднали там и какви са последиците от това.

Кристиан Вигенин за списъка в украински сайт: Не се страхувам

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.