Коментар в студиото на "Твоят ден" на Нидал Алгафари и Милен Любенов

Поисканите оставки и поемането на политическата отговорност след протеста на футболните фенове коментираха политическият пиар Алгафари и политологът доц. Милен Любенов в студиото на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Не виждам особен скандал в напрежението между Кирил Петков и Калин Стоянов, каза Алгафари. По негови думи е логично Кирил Петков да има изисквания към вътрешния министър. Алгафари каза, че футболният протест е нещо, което се случва и в други страни.

СДВР с мерки преди двубоя на младежкия национален отбор по футбол с Естония

Нормално в една коалиция да има договаряне между двете основни партии, така коментира доц. Милен Любенов твърдението, че Калин Стоянов е посочен от ГЕРБ. Намираме се в парадоксална ситуация да се иска оставката на министър и тя да бъде съгласувана с партиите, подкрепящи правителството, а премиерът да заплашва с оставка, ако вътрешният министър не заеме ясна позиция по отношение на случилото се преди няколко дни, допълни той. Любенов посочи, че има взаимно изнудване между трите партии в сглобката.

Венци Стефанов и Стойчо Младенов за погрома на протеста по време на мача България-Унгария

По думите на Алгафари няма да се стигне до предсрочни парламентарни избори. Любенов е на мнение, че такова решение би било загубено време за решаване на ключови за страната въпроси като влизането в Шенген и еврозоната.

Повече от разговора гледайте във видеото.