Снимка: iStock
Вижте любопитни факти за него
Печената тиква е един от най-лесните за приготвяне зимни десерти. Въпреки, че е традиционен за българската национална кухня десерт, приготвена по класическия начин - нарязана на парчета и запечена тиква, често остава недооценен и пренебрегнат.
Какви изкушения предлага нигерийската кухня (ВИДЕО)
Съществуват около 800 различни вида тикви, но само около 200 от тях са годни за консумация, а най-разпространени у нас са т.нар. цигулка и бялата тиква.
Тиквата има многообразие от цветове: бели, жълти, черни, зелени, шарени или петнисти, а формата й може да бъде: кръгла или овална, крушовидна или с формата на зрял лук. Някои сортове са с гладка повърхност, а други с по-грапава кора.
Повече гледайте във видеото.
Редактор: Цветина Петкова