Действията по разследването продължават

Окръжната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем П.И., на 37 г., за това, че на 28.11.2023 г. в гр. Стара Загора без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - марихуана, с общо нетно тегло 15 018 грама и на обща стойност 300 365 лв. Тъй като наркотичните вещества са били в особено големи размери, става дума за престъпление по чл. 354а, ал.1 от Наказателния кодекс.

Служител на Агенция "Митници" бе заловен с 30 пакета марихуана

На 28.11.2023 г., около 17 часа, на входа на града патрулен автомобил спрял за рутинна проверка товарен автомобил, марка „Ситроен Берлинго“. Колата е била управлявана от П.И. В условия на неотложност е било извършено претърсване и изземване на автомобила, при което са били намерени 15 броя пакети със суха зелена тревиста маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Действията по разследването продължават.

Източник: Пресцентър на Прокуратурата