Демонстрацията бе организирана от опозицията в страната

Пореден протест на опозицията събра няколко хиляди души в центъра на Белград. Множеството отново поиска анулиране на резултатите от изборите от миналия месец. Управляващата партия на президента Александър Вучич спечели повече от 46 на сто от гласовете на предсрочните парламентарни и местни избори.

Международната мисия наблюдатели обаче обявиха, че управляващите са получили нечестно предимство заради пристрастност на медиите, неправомерно влияние на Вучич и нарушения при гласуването, като купуване на гласове. Митингът беше организиран и по повод шестата годишнина от убийството на Оливер Иванович, умерен политик от косовските сърби. 

Майка и син са задържани в Сърбия за убийството на мъж в Костинброд

„Протестите на опозицията ще продължат. Това ще продължи, а ние ще бъдем упорити и още по-упорити. Това са очакванията ни”, заяви Бане Милутинович, протестиращ.

„Искрено се надявам всичко това да приключи, защото от 30 години съм на протести по улиците Сега ходя с децата и внуците ми и вече не знам с кого още да протестирам. Надяваме се, че това ще приключи”, подчерта и Ясна Михайлович, демонстрант.

„Очаквам да продължим това, което започнахме - да разкрием изборните измами и очевидните кражби. Надяваме се, че Европа ще ни помогне в това. И, разбира се, тук сме днес, за да отбележим шест години от убийството на Оливер Иванович”, категоричен е Милан Миятович,  протестиращ.