„Дойче веле” ни отвежда на обиколка из нестандартното място за настаняване

Изоставена мина за шисти в Уелс е превърната в приключенски лагер. Подземният хотел, разположен на 419 метра под повърхността, не е за хора със слаби сърца. За необичайното място разказва екип на „Дойче веле”.

Гостите първо получават оборудване за катерене. Приключението започва със стръмно спускане. Хотелът може да приеме максимум 10 души. За да го построят, основателят и управител Майлс и екипът му трябвало да пренесат всички материали през тунелите. Необикновеното място за настаняване окончателно отваря врати през април 2023 г.

Как се ремонтира къща на 500 години (ВИДЕО)

Хотелът е разделен на бунгала за по двама човека. Има отопление, електричество и дори Wi-Fi. Цената на обиколка с нощувка започва от 202 евро на човек.

Кухнята пък предлага са експедиционна храна. Кетърингът за гостите е сложен и изисква много планиране. Всичко, което се слга на масата, е донесено в раници от екипа на хотела.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase