Тя е насочена към най-бедните и отдалечени общности в света

В Нигерия пуснаха услуга за мобилни телефони, базирана на изкуствен интелект. Тя помага на местните жители да имат достъп до информация и интернет, разказват от Voice of America (VOA).

Дейвид Диуа използва услигата, за да намери нова работа. „Понякога чувствам, че трябва да напусна дърводелската си работа и да започна нещо друго заради слабото си зрение. Затова задавам въпроси на AI за бизнеса и той ми дава идеи как да го развивам”, споделя той.

Услугата е пусната в Нигерия миналия месец и позволява на всеки, дори на места без интернет, достъп до технология с изкуствен интелект. 

3D принтерите и автомобилната индустрия - новите технологии „на пътя” (ВИДЕО)

Глори Акабу е регионален мениджър на платформата за Нигерия. „Разбираме, че тези хора там са с прекъсната връзка. Повечето от тях, дори когато имат смартфон, не могат да закупят мобилни данни, които да използват, за да се свържат с приложението”, казва той.

Услугата е насочена към най-бедните и отдалечени общности в света. Подкрепя се от агенции за развитие в САЩ и Обединеното кралство и си партнира с УНИЦЕФ за предоставяне на информация за ХИВ, тропически болести, хранене, вода, канализация и хигиена, посочва VOA.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

 
Източник: Voice of America (VOA)/dariknews.bg