Хиляди тежковъоръжени полицаи пазят стадионите

Хиляди тежковъоръжени полицаи пазят стадионите, на които се играят мачовете от Шампионската лига във вторник и сряда вечерта. Терористите от ИДИЛ отправиха директни заплахи срещу футболните срещи. Властите в Испания, Франция и Великобритания реагираха като увеличиха броя на патрулите и проверките на документи и багаж.

В Мадрид изпратиха 2000 полицаи, които изпълниха целия квартал около стадиона на "Реал". Същата ще бъде картината и днес, когато местният "Атлетико" посреща германския "Борусия". В Париж също обявиха допълнителни мерки за сигурност за мача тази вечер. Двете футболни срещи снощи преминаха без инцидент, а двата мача тази вечер ще се проведат по програма. 

Страх от терористични нападения: Франция обяви най-висока степен на тревога

"Чух за заплахите. Брат ми ми изпрати съобщение да внимавам. Но аз не се страхувам. Ако искаха да нападнат, нямаше да го обявят предварително. Освен това, не трябва да живеем в страх. Точно обратното - трябва да им покажем, че можем да се справим с това", заяви Матио, привърженик на "Пари Сен Жермен".

"Ще подкрепим отбора, защото мачът е важен. Чухме за заплахите, ще бъдем внимателни, но отиваме на стадиона", посочва друг запалянко.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase