Това e класически десерт, който се състои от три кори многолистно тесто

Милфьой (Mille-feuille или Millefoglie) e класически десерт, който се състои от три кори многолистно тесто, разделени от два слоя сладкарски крем. Произходът му е неясен - или е от Италия, или от Франция.

Баницата слънце: Как се приготвя традиционният български зелник (ВИДЕО)

Сладкарят на сладкарите Мари-Антоан Карем е подобрил този сладкиш в началото на XIX век, а по време на Наполеоновите войни милфьой е бил широко известен под името „Наполеон“ (Napoleon). Но освен връзка с името на императора се предполага, че е възможно да е видоизменено от  „Napoletano”, указващо родното място на „хилядата листа“ - Неапол.

Как се приготвя с патладжан гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase