Това призна музикантът

Музиката е неговият дом, а той е гордост за всички, които са се докоснали до творчеството му. Превърнал е инструмента кавал в свое призвание и светът не спира да му благодари за изпълненията, които нямат аналог.

В студиото на „Събуди се” музикантът Теодосий Спасов призна, че кавалът е детската му любов. За радост успял да го превърне в своя професия. „Животът се стече така, че светът ме пое, благодарение на този инструмент. В село Белица, Силистренско, започнах да свиря в школата на баща ми. Кавалът ме прави щастлив, така се и препитавам", споделя той.

Калки: Няколко пъти исках да се откажа от медицината, най-близо до сърцето ми е музиката

„Радвам се, че лекувам болни души. Музиката лекува и моята душа, явно се предава и на другите”, казва артистът. Не крие, че почитателите му са от различни възрасти. „Децата са учени от родителите да обичат моята музика”, смята Спасов.

Според него преплитането на класическа музика с джаз му е донесло популярност. "Свиря фюжън с българска традиционна музика и се оказва, че това се харесва", разкрива музикантът. Той ще участва на тазгодишния Банско Джаз Фест. "Директорът ме покани да конструирам група с нашенски музиканти, живеещи извън страната. Така се събрахме аз, Борис Динев - ударни инструменти, Ивайло Ковачев - пиано, Херберт Кремс - басист и оформихме "Теодосий Спасов - квартет", с който ще участваме на 9 август. Всеки ще предложи свои композиции", отбеляза той.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!