Образите им са сюрреалистични и пресъздават хармонията между хората и природата

Новата изложба в музея „Хиршхорн“, наречена Os Jemeus – Endless Story, включва над хиляда експонати - от улични стенописи и монументални скулптури до ярки картини и своеобразни инсталации. Експозицията е дело на братята близнаци Отавио и Густаво Пандолфо, които наричат ​​себе си Os Jemeus, в превод от португалски – близнаци. Те комбинират научната фантастика, хип-хопа и бразилската култура, създавайки един много различен стил. Братята използват цветни спрейове в работата си, разказва Voice of America.

Изложба разказва за професионалния път на музиканта Джей Балвин

Отавио и Густаво започват своето пътуване в изкуството през 1987 година в родния Сао Пауло. Те залагат на въображението, за да развият уникалния си стил. А творбите им могат да бъдат видени по целия свят – върху сгради, влакове, мостове и дори самолети. Техните отличителни жълти герои красят стени и сгради по цялата планета. Отличителна черта на техния стил е рисуването без фон, което създава впечатление за герои, излизащи направо от стените.

„Обичаме да рисуваме в жълто, това ни дава собствена идентификация. За нас жълтото е много духовен момент от живота ни“, споделят те.

Машина на времето: Музеят на мексиканското изкуство в САЩ (ВИДЕО)

В центъра на изкуството им е фантастичната вселена, наречена Tritres, която братята създават като деца. Това е ярък и странен свят, изпълнен със сюрреалистични образи и герои, място, на което хората и природата живеят заедно в пълна хармония. Братята споделят, че носят този фантастичен свят в себе си от деца.

В центъра на изложбата е голяма механична инсталация с животни, растения, лодки и хора. На близнаците са били необходими 11 години, за да завършат това произведение на изкуството.

Изложбата включва и сътрудничество между братята и другите художници, като Банкси и Марта Купър, като някои от творбите се показват за пръв път.

Експозицията ще бъде отворена до началото на август 2025 г., посочват от VOA.

Редактор: Цветина Петрова
Източник: Voice of America