Разказва „Дойче Веле”

Феновете на зимните спортове познават чувството на къркорещия стомах след дълъг ден на пистите. С какво може да се стоплите и презаредите? В хижите в швейцарските Алпи предлагат ястието Älplermagronen или алпийски макарони.  

Според легендата рецептата идва от италиански гастарбайтери, помогнали за изграждането на железопътния тунел Готард. Днес ястието е особено популярно в региона Ла Грюер.

Паста, настъргано сирене, бекон, сметана, лук… Как го приготвят в хижите в Швейцария вижте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд. 

Редактор: Ина Григорова