Какви са най-новите модни тенденции на тазгодишния кинофестивал?

Рокли на нашата моделиерка Невена Николова се показват на червения килим в Кан и в двореца в Монако от актьори и светски личности. Какви са най-новите модни тенденции на тазгодишния кинофестивал на френската ривиера и има ли тайна, която може да превърне всяка жена в кинозвезда?

 

По образование Невена Николова е филолог-скандинавист, но преди 12 години  разбира, че призванието й е модата. Така преди две години прототип на една от най-харесваните й рокли облича актрисата Надя Конакчиева при представянето на филма „Сбогом, мамо" в Кан. 

 

Показва свои модели в Монако в двореца на принц Албер, с когото лично се запознава.

 

„Принцът беше впечатлен, аз всъщност имам доста клиенти, една част от които са в кралския двор", каза Невена.

 

Според дизайнерката не може да се каже коя модна тенденция надделява тези дни на кинофестивала в Кан: „ Всички знаменитости се обличат по-скоро верни на себе си, отколкото на модерни тенденции. Най-стилната актриса за мен категорично е Даян Крюгер. Тя облича сама себе си, не ползва услугите на стилисти или други съветници и е впечатляваща винаги с визията си". 

 

Има ли все пак тайна една жена да бъде вълнуваща като актрисите на червения килим? 

 

„Да поддържа ума си! Един красив ум винаги намира начин да се облича добре. Няма жена, която да не може да изглежда добре. Важното е да бъде себе си", обобщи Невена.

 

Репортер: София Стойчева