Свети Валентин донесе огромна трагедия в света на спорта

Свети Валентин донесе огромна трагедия в света на спорта. Най-известният параолимпиец в света - Оскар Писториус, застреля на място приятелката си в дома си. Спринтьорът, който тича със специални протези на двата крака, е убил на място половинката си. Трагедията се разиграла около 4 часа тази сутрин.

Писториус застрелял в главата и ръката приятелката си Реева Стенкамп. Първоначално беше съобщено, че става въпрос за нещастен случай - атлетът я взел за крадец. По-късно обаче властите обвиниха Писториус в убийство. Полицаите установили, че двамата са се скарали предходната вечер.

Драмата се разиграла в Претория, където живее атлета. "26-годишен мъж е арестуван, а в жилището му е открит 9-милиметров пистолет", обяви по-рано говорителят на полицията в столичния град.

Ден преди драмата Стеенкамп написала в "Туитър": "Какво си подготвил ти за Свети Валентин?". Предполагаше се, че моделът е подготвяла изненада за своя приятел и затова е влязла в дома му посред нощ. Писториус обаче я застрелял и тя е починала на място. Съседи обаче разказали на следователите, че преди това от дома са се чували писъци и викове.

 

Писториус вече е бил разпитан. Адвокатите му ще поискат да бъде освободен под гаранция, въпреки че няма други заподозрени по случая.

 

Освен пистолет, в дома на атлета са намерени бейзболна бухалка и автоматично оръжие.