В него влизат ястия като боб по манастирски и лютеница
Коя е храната на бъдещето? Тя се произвежда в България и в менюто влизат ястия като боб по манастирски и лютеница.
Ето така изглежда боб чорба по манастирски за космонавти. Това пък е лютеница.
Всички ястия се поставят в специални съдове, за да са удобни за лиофилизация. Този сложен термин най-просто казано означава, че се отнема влагата от тях, докато тя достигне желаните стойности - най-често в порядъка на 2-3 процента. След приключване на процеса тези ястия се пакетират за директна употреба.
Плодовете се ядат директно, а бобът, спагетите или киселото мляко се приготвят с вода.
Без хладилник тези всички пакетирани храни могат да се съхраняват в обикновен склад при стайна температура, без специални условия.
Това е храната на бъдещето.
Още по темата гледайте във видеото.