Бившият защитник на "оранжевите" пое тима

Златомир Загорчич бе представен официално като новия старши треньор на Литекс. Бившият защитник на "оранжевите" и националния отбор на България сменя на поста Христо Стоичков, който в сряда ще застане начело на ЦСКА.
 
"Връщам се с голяма амбиция и ще се опитам с младите момчета да постигнем сериозни резултати, които да прилиягат на името на Литекс. А именно, да върнем тима в Европа", сподели Загорчич.
 
Сърбинът с български паспорт за последно бе наставник на Войводина /Нови Сад/. Той има 100 мача и 3 гола за Литекс като играч и е два пъти шампион на България с ловчанлии. 
 
"Загорчич ни представи амбициозна програма и визия за развитие на нашия млад отбор и затова решихме да му гласуваме доверие. Той познава добре обстановката в клуба и знае отлично какво е да си част от Литекс. Конкретни цели не са му поставяни", заяви президентът на клуба Трифон Попов.
 
Все още не е ясно каква ще бъде съдбата на Литекс с оглед на преговорите между собственика на клуба Гриша Ганчев и ръководството на ЦСКА. На този етап тимът запазва статута си и започва подготовка за новия сезон в "А" група.