Кабинетът „Орешарски” ще падне с гръм и трясък, коментира лидерът на ГЕРБ

С прискърбие наблюдавам това, което става в държавата. Нямам настроение, защото начина, по който така брутално се изнасилва от ДПС столетницата в момента, не съм го очаквал. Кабинетът ще падне с гръм и трясък”. Това каза в изявление пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.


Той подчерта, че вече почти 20 дни, „този уж експертен, програмен или граждански кабинет, както вече Станишев го нарича, защото бяга от отговорност и разбира какво ще му се случи накрая на кабинета, не могат да си назначат областни управители”. И допълни, че новото правителство все още работело с местната власт, назначена от ГЕРБ.


Освен това кабинетът „Орешарски” продължава да функционира без заместник-министри, отбеляза Борисов.


Единственият пазарлък, който се води в момента, е как да разпределят държавната баница и да я изядат за 2-3 месеца”, коментира бившият премиер.


Той изрази опасения от това, че проектите, стартирали по времето на ГЕРБ, ще са единствените, които ще се реализират в следващите пет години.


Защото пораженията, които ще нанесат върху държавата, върху това, което построихме, което проектирахме, и което се гради, ще бъдат тежки”, заяви още Борисов.


И подчерта, че никой не може да спре новата власт, освен народът.

 

Борисов коментира още, че ако се стигне до предсрочни избори, той отново ще бъде премиер.

 

Повече по темата гледайте във видеото.