19 разказа разгръщат пред читателите съкровени истории, които сякаш те потапят в живота

Той притежава едно качество, което мнозина се заблуждават, че имат – сладкодумността. Той рядко се задържа единствено на повърхността на думите, защото се заиграва с тях, поднася ги леко и небрежно, така че не се усещаш кога и как е стигнал толкова надълбоко в душата и съзнанието ти. Казаното от него бива повтаряно, споделяно и обсъждано. Няма как да не е така, защото той говори за всички онези истини от живота лирично, но достатъчно категорично, че хем не отрязва крилата ти, хем не те оставя да ходиш здраво стъпил на земята


След „Естествен роман”, „Физика на тъгата” и „Невидимите кризи” – всичко стана луна, любовта изгря, а заедно с нея и копнежът по чудото. Да, за това загатва „И всичко стана луна – нова книга с разкази” - най-новото от Георги Господинов, което може да бъде намерено.


Книгата задава множество въпроси -


Колко пътува светлината от едно спряло слънце и какво можем да свършим за тези минути? Коя е най-могъщата дума? Какво означава да закъснееш за среща, уговорена преди 40 години? Какво ще правим със смъртта утре, в близко бъдеще?


Всеки обаче може да открие техните-свои отговори в 19 разказа, писани в последните години. Част от тях излизат първо в антологии на европейския разказ и сборници на различни езици, а сега са събрани за първи път в книга, дванайсет години след „И други истории”. И още една хубава новина – книгата „И други истории” излиза в нова издание с преговор от автора и ново оформление.


Време е за висш пилотаж. Вгледан в лицата на хората, докосвайки се до най-личното им, Георги Господинов е успял да извади на белия лист съкровени истории, които сякаш те потапят в живота.


Книгите ще бъдат на пазара след няколко дни. Пожелаваме ви приятно четене!


Текст: Миалена Халваджийска