Той празнува 68 г. и подготвя нов филм

Режисьорът от германски произход Вим Вендерс подготвя своя нов филм. Става въпрос за 3D драмата „Everything Will Be Fine” ("Всичко ще бъде наред"), пише Гардиън. Част от актьорския състав са Джеймс Франко и Шарлот Генсбур, позната от филмите „Нимфоманката”, „Меланхолия” и „Антихрист” на датския режисьор, който трудно се вписва в установените рамки - Ларс фон Триер. 


Филмът ще проследи последствията върху живота на един писател (в ролята Джеймс Франко), който убива случайно дете в автомобилна катастрофа.


Вендерс описва филма като „съкровена драма, която разказва историята на един човек, който след като преживява травматичен шок, поглежда на живота с други очи”. Снимките на новата продукция ще започнат скоро в Монреал, Канада.


Вим Вендерс е един от пионерите на дигиталния екран.  Неговият шедьовър „Пина” (2008) – пълнометражната арт продукция, посветена на танцувалното изкуство и в частност на големия немски хореограф и танцьор Пина Бауш, несъмнено остави очаровани всички, докоснали се до него. Неслучайно „Пина” бе номиниран за "Оскар" в категорията „Най-добър документален филм”.


Дали „Everything Will Be Fine” ще повтори успеха на „Пина” – предстои да разберем. 


Докато тръпнем в очакване, може да отбележим рождения ден на Вим Вендерс, като изгледаме отново някои от неговите велики филми като „Криле на желанието”, „Снимки в Палермо”, „Париж, щата Тексас”, „Буена Виста Сошъл Клъб”. На днешния 14-и август режисьорът навършва 68 г. 

 

Текст: Миалена Халваджийска