Националният отбор по волейбол с последни контроли преди ЕП

Малко преди заминаването си за последната подготвителна част преди ЕП селекционерът на националния отбор по волейбол Камило Плачи изрази увереност във възможностите на България:

 

"Допада ми много ентусиазмът на момчетата от отбора, явно чувстват нещо вътре в себе си. Медалите идват, когато отборът играе добре".

 

Отборът пътува днес за Турция, където ще изиграят две контроли - срещу домакините и Иран - преди началото на Европейското първенство по волейбол в Полша и Дания. 

 

"Физическото състояние на отбора очевидно ще се подобри, тъй като се промени начина на работа. Сега ще бъдем по-бързи и експлозивни. Имаше един дълъг период на натоварване с тежести и сега наистина се усеща, че краката им са по-леки. Сега вече ще бъдем по-концентрирани върху нашите механизми на игра. Тези два приятелски мача, които ни предстоят, ще помогнат именно за това да се подобрят нашите игрови ситуации. Освен двете контроли, в Турция ще имаме и тренировки. Ще започнем да работим върху конкретни тактически положения, които ще ни помогнат в мача срещу Чехия", допълни Плачи на пресконференцията.

 

"Аз трябва да остана повече реалист в случая, защото медалите идват, когато отборът играе добре. Нашата основна цел е да играем добре, а след това могат да дойдат медалите. Ще играем, за да спечелим всеки мач, но не мога да кажа на кое място ще завършим в групата. Искаме първото място, но също така го искат Русия и Германия. Сега съм основно концентриран върху играта на нашия отбор и да сме готови за първия мач срещу Чехия, който ще бъде много важен", допълни още националният селекционер.