Бъдете пестеливи и внимавайте с чувствата

На прага на една година, в която според китайците ще властва Синият дървен кон, няма по-голяма тенденция от промяната и пътуването. Но бъдете пестеливи и внимавайте с чувствата. 

 

Китайският календар съветва още да посрещнем Нова година в синьо или кафяво.

 

Космическият елемент на годината е дърво, а цветовете са син, зелен и сив. Затова когато говорим за дрехите, обърнете внимание най-вече на естествените цветове. 

 

Конят харесва перлите във всичките им разновидности под формата на колиета, пръстенът трябва да е с аквамарин. 

 

Очевидно обаче, когато става дума за определянето на цвета на годината, от американската компания „Пантон”, която от десетилетия всяка година казва какъв ще е той, китайският календар няма значение. 

 

Посрещнете цвета на 2014 - свежо лилаво, вдъхновено от орхидеята. Официалното име на цвета е "сияеща орхидея". Той контрастира с миналогодишното изумрудено зелено. Този цвят е малко различен, малко встрани от отъпкания път и не е основен, но той показва промяната. 

 

Семейството на лилавите нюанси предлага възможност за творчески неща. А този цвят ще стане бързо популярен, защото той отива на много нюанси на кожата и може да се съчетава с неутрални цветове. Той е нещо, което скоро хората не са виждали.

 

Цветът вече се появи на модния подиум и на червения килим. Мишел Обама често го избира. Той навлезе и в мъжкото облекло в колекциите.

 

Повече гледайте във видеото!