Тепърва ще се прави анализ на причините за дефицита в Касата, каза ресорният министър

Още по темата

Прекрояването на бюджета на Здравната каса се отлага поне с няколко дни. Това стана ясно от изказване на министър Таня Андреева. Ще се прави анализ, защо се стига до този дефицит в касата. 

 

На политическата готовност за актуализация, заявена от депутатите, Таня Андреева отвърна с логичния въпрос - а от къде да вземем парите?  

 

Политическата воля да се даде колкото е възможно повече, за да заработи здравната система е едно, но „никой от депутатите не казва от къде. Финансовият министър да не ги носи с кошница”, коментира Андреева.

 

Без реформи в тази система парите ще продължат да потъват, а същите тези депутати вече пет месеца отлагат такива промени”, добави здравният министър и добави, че без тях догодина ще е по-лошо.

 

През следващите дни ще стане ясно може ли да се разместят парите в здравната система, така че да не се стига до поредно наливане на средства и вдигане на дефицита на държавата. 

 

Въпросът е какво всъщност плаща касата.

 

А актуализацията, която миналата седмица не беше нужна, а днес вече е Таня Андреева коментара така: „Това, че си отиваме, нищо не значи. Никой не иска след себе си да оставя пустиня”.