Остават броени дни до католическия празник на Вси Светии

Българите в трескава подготовка за Хелоуин - Празникът на Вси Светии, който се отбелязва в нощта на 31 октомври срещу 1 ноевмври и макар да е католически, от няколко години е доста популярен и в България.

 

Преоблечени в карнавални костюми, на Хелоуин децата чукат от врата на врата. А който не ги посрещне с лакомство в ръка, трябва да се подготви за пакост. Тази традиция започнаха да спазват и българчетата, а празникът отбелязват и малки и големи. А агенциите, които организират партита за Все Светии, не смогват от работа.

 

Като много от празниците и този се е превърнал в доходоносен бизнес. За карнавалните магазини Хелоуин е едно от най-чаканите събития през годината. Тези, които държат на маскараден костюм могат да наемат или да купят такъв. Един от най-класическите и търсени костюми е този на Баба Яга. А никоя уважаваща себе си вещица не тръгва на път без своята шапка.

 

Карнавалните аксесоари на пазара са толкова оригинални, разнообразни и дори страховити, че биха били достатъчни да се дегизирате до неузнаваемост.