Извършителят е избягал от катастрофата

 

 

Софийската окръжна прокуратура образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че при управление на превозно средство е нарушил правилата за движение по пътищата и е причинил смъртта на човек. Извършителят е избягал от местопроизшествието.

 

Загиналият е бащата на адвокатката на Филип Златанов Ирен Савова. В „Здравей, България” тя каза, че подозира, че баща й е убит при пътен инцидент заради случая с тефтерчето и отбеляза, че има пропуски в разследването.  

 

От прокуратурата отговориха, че в хода на разследването са извършени всички действия за разкриване на истината. Постъпилата молба от Ирен Савова е разгледана и незабавно е изпратена на водещия разследването с указания, които са изпълнени. Процесуално-следствените действия продължават.

 

В същия ден ми се обадиха и се представиха като заместник- началника на полицейското управление в Божурище който много настоятелно искаше да отида да поема един клиент и лично аз да се заема с този случай”, разказва Савова. Човекът се представил за полицай Иван Божков и настоял да се срещне с нея. Оказва се, че в полицията в Божурище човек с такова име няма. 

 

Малко по-късно телефонът, от който е получила обаждането, бил изключен. Среща няма, но следва ново обаждане от друг номер за инцидент с баща й. Така идват подозренията, че смъртта му не е случайна.