Опитите на Нова телевизия да се свърже с него удрят на камък от вчера, а телефонът му е изключен

 

Опитите на екип на Нова телевизия да се свърже с Петко Сертов удрят на камък от вчера и неговият телефон, както и този на съпругата му, са изключени. 24 часа, след като той се появи, въпросителните около изчезването му се задълбочават.

 

Причината е, че вчера политическото и професионалното ръководство на МВР се разминаха във версиите си за това какво се е случило със Сертов, докато го нямаше. 

Още по темата

 

Вътрешният министър Веселин Вучков съобщи, че той е претърпял лек пътен инцидент, а малко по-късно на пресконференция зам.-главният секретар на МВР Георги Костов обяви, че няма данни от гръцка страна Петко Сертов да е претърпявал катастрофа на територията на южната ни съседка.

 

Другото, за което двамата се разминаха, бе относно съдействието от страна на близките. Вътрешният министър благодари за съдействието на Емилия Сертова, докато Георги Костов заяви, че близките му не са обявили в МВР, че отиват в Гърция, за да го приберат.

 

Това, около което и политическото, и професионалното ръководство се обединиха, е, че в 1.30 ч. на 12 януари Петко Сертов влиза в България през ГКПП "Кулата”. Той пътува в автомобила на своя брат Тодор Сертов, а в него е и съпругата му Емилия.

 

В понеделник Георги Костов разказа, че медиите са причината той да бъде открит, тъй като фамилията вече става известна. Граничарят проверява документите на брат му и така се усъмнява и вижда, че в колата пътува и самият Петко Сертов.

 

Съпругата му написа писмо до сайт, в който заяви, че здравословното състояние на съпруга й е разклатено, но те се грижат за него и се надяват да бъде добре. Другото, което стана ясно, е, че издирването на Петко Сертов остава за сметка на държавата.