Бандата се е занимавала и с наркоразпространение, рекет и побоища

В София беше разбита група за мокри поръчки. За тартор на групата неофициално разследващите сочат Мила Георгиева, доведената дъщеря на бившия началник на столичната митница Христо Кулишев. За нея това не е първи сблъсък със закона. 

 

През 2012 година Георгиева е обвинена за ДДС измами в спецоперация "Универсалните". Тогава тя успява да се укрие, но през 2013 година Георгиева е арестувана на летището в Белград в опит да излети за Дубай.  Докато делото й течеше обаче тя беше на свобода. 

 

Мащабната спецоперация срещу бандата за мокри поръчки, наркоразпространение, рекет и побоища започна рано сутринта на 11 столични адреса, а в нея участваха над 200 служители на прокуратурата и главните дирекции "Криминална полиция" и "Охранителна полиция". 

 

Полицаи въоръжени с калашници и експерти с термокамери щурмуваха и луксозния дом на Мила Георгиева. От МВР съобщиха, че са наблюдавали действията на участниците в групата повече от два месеца. Стана ясно и, че задържаните са повече от пет. По неофициална информация белезници са сложени на десет души. 

 

Синът на Мила Георгиева, Мартин е сочен за основен фактор в разпространението на марихуана в столицата. По непотвърдена информация една от мишените на бандата е бил Георги Семерджиев- Жоро Шопа, който се смята, че е сред приближените до кокаиновия крал Евелин Банев- Брендо. По него бе стреляно през лятото на 2014 година, но той оцеля.