Дали Банев не е поредното бягство от Темида - предстои да разберем

 

Поредно бягство от правосъдие на знакова фигура в родния ъндърграунд. Осъденият за трафик на кокаин в Италия Евелин Банев-Брендо е напуснал страната през лятото, твърди в. "Дневник". 

 

Евелин Банев не е обявен за издирване, категоричен бе вътрешният министър Веселин Вучков. Мярката му за неотклонение е променена от "домашен арест" в "подписка" на 11 юли 2014 година, когато Банев, съпругата му и доведеният му брат са оправдани за пране на пари от наркотрафик.  

 

Забраната да напуска страната обаче остава. Дали Банев си е у дома, за кого са майка и за кого мащеха родните институции, провери екип на Новините на Нова.

 

В България има две правосъдни системи - за бедни и за богати. Това заяви неотдавна бившият американски посланик у нас Джеймс Уорлик. Думите му се потвърждават от поредния случай на изчезнал знаков герой от родния ъндърграунд, а именно Евелин Банев-Брендо. Крими герой, оправдан у нас за пране на пари и осъден на 20 години затвор в Италия за наркотрафик. 

 

"На 11 юли 2014 г. мярката за неотклонение "подписка" на Брендо е променена. На този ден е бил последният подпис, който той е положил при проверка от полицая, който го е контролирал по местоживеене “домашен арест”. Дотогава ежедневно са контролирани подписите до промяната на мярката за неотклонение”, обясни Младен Маринов от СДВР. 

 

Екип на Нова телевизия потърси Евелин Банев в дома му в столичния квартал "Бояна". Охраната обаче заяви, че семейството си почива и не иска да бъде безпокоено. Дали Банев си е у дома или не - отговор на този въпрос така и не бе получен. 

 

Без отговор остава и въпросът къде са братя Галеви? Министър Веселин Вучков обясни, че напредък по тяхното издирване няма. Хората в село Ресилово отдавна са спрели да чакат завръщането им. Според тях заедно с братя Галеви е изчезнало и българското правораздаване.

 

Правосъдие обаче чакат почернените родители на децата от Луковит, които бяха убити в катастрофа от Хуриет Сюлейманов - рецидивист с 90 нарушения и без книжка. Къде са Сюлейман, Галеви и Брендо и дали някога ще бъдат открити, за да излежат присъдите си - предстои да разберем.