Това са подаръците ѝ от австралийското правителство

Австралийското правителство подари на малката британска принцеса – дъщерята на принц Уилям и съпругата му Катрин - вълнено одеяло, украсено с цвете - австралийска акация, символ на флората на страната.

 

Страната направи и дарение на резерват в щата Виктория в размер на 10 000 австралийски долара (7800 щатски) за изучаване на планинските опосуми-джуджета, съобщиха „Франс прес” и РИА "Новости", цитирани от БТА.

 

Австралийският министър-председател Тони Абът каза, че се надява някой ден принцесата да отиде в Австралия и да подържи в ръцете си планински опосум-джудже.

 

"Планинският опосум е единственото торбесто животно в Австралия, изпадащо в зимен сън. В дивата природа са останали само около 2000", отбеляза Тони Абът.

 

Малките животинки се побират в дланта и тежат около 45 грама. Те са смятани за едни от най-редките торбести бозайници в света. 

 

Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън роди момиченце на 2 май. Това е второто дете на двойката и четвъртият в редицата престолонаследници на британския трон.