По думите му безотговорността на майката също е допринесла за трагедията

 

„Да влезеш в психологията, начина на мислене и чувствата на един убиец е все едно да потънеш в мрака на пъкъла. Обикновено хората, които прилично, не могат да разберата това, което е в главата на убиец. Хората си задават въпроса защо е стигнал дотам, че да посегне на собственото си дете”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” адвокат Марин Марковски.


„Гръцките психиатри ще направят подробна психиатрична експертиза, в която ще отразят начина му на живот”, прогнозира той.


По думите му безотговорността на майката също е допринесла за трагедията. Той похвали гръцката полиция, която е успяла да установи престъплението и то при липса на труп.


Не са много разкаялите се убийци. Обикновено този, който носи вампирското начало в себе си, го носи до края. Убиецът обаче си личи по лицето. Има т.нар. „морална лудост”. Сего това се начира „психопатия”, т.е. за него няма ценности, освен моето лично „Аз”, добави адвокат Марин Марковски.


„Хората се опитаха да линчуват Станислав заради самото убийство, заради самия акт, а не заради това, че е българин. Никъде не съм прочел статия или блок, където да има антибългарски чувства. Жестоки убийства е имало както в Гърция, така и България, но хората са шокирани как едно убийство е извършено от един баща, а не толкова дали той е българин”, обясни икономистът Плутархос Маридакис.


По думите му гръцките медии спестиха подробностите около смъртта на 4-годишната Ани.


„В началото излязоха доста предположения относно убийството на Ани. Но след третия ден това спря малко, защото информацията стана доста жестока”, добави Маридакис.


Целия разговор гледайте във видеото.