Той е признал вината си, но не може да бъде арестуван преди ДНК експертиза

 

Отложен арест за криминално проявен, прегазил колоездач на пътя. Шофьорът е признал вината си, но не може да бъде вкаран зад решетките преди ДНК експертиза да докаже, че именно той е карал колата-убиец, обясниха прокурори. 

 

От обвинението не изключват версията, че зад волана може да е била неговата съпруга, а той да се опитва да я прикрие. 

 

Екип на Нова телевизия потърси шофьора, блъснал велосипедиста в дома му в самоковското село Маджаре, но не го откри. По-късно Людмил Ковачки бе открит на мобилния му телефон. Той не пожела да се срещне с екипа и отрече всичко, включително и това, че не бил пиян.

 

Ковачки твърди, че е карал с 70-80 км в час и не бил навлязъл в насрещното. След като блъснал велосипедиста, Людмил твърди, че е изпаднал в шок и не си спомнял какво е вършил. Помни обаче, че не е правил опит да укрие тялото на загиналия. 

 

В началото на другата седмица се очаква да бъде готова и ДНК експертизата, от която ще стане ясно дали Людмил е управлявал колата-убиец.

 

Прокуратурата ще отчете и данните за неговото съдебно минало – незаконна сеч, кражби и шофиране без книжка, за които полицията го е разследвала. Людмил имал логично обяснение, но не пожела да го сподели. Съседите му от Маджаре признаха, че не само той, но и много други хора от селото имали навик да карат пили и без книжки. Полиция обаче рядко ходила там.